ONDERWIJS

Gym en Zwemles

Groep 1/2

De kleuters gymmen in de gymzaal bij ons op school. Dit doen ze wanneer het buiten slecht weer is. En er is één vaste dag waarop er gegymd wordt. De leekracht informeert u hier over.  

 

 

Groep 3 t/m 8

In groep 3 wordt er 1 keer in de week gegymd in de gymzaal van Passewaay (rode gymzaal bij de schoolwoningen). De leerlingen van groep 3 spelen verder iedere dag extra buiten. Zo komen zij aan voldoende beweging en is de overstap van het lange buiten spelen in groep 2 naar het korte buiten spelen in groep 3 wat kleiner.  

Vanaf groep 4 wordt er 1 keer in de week ruim een uur gegymd. De onderbouw gymt in principe in de gymzaal in Passewaay. De bovenbouw (vanaf groep 5) gaat op de fiets naar de Betuwehal.

 

Zwemmen in groep 4
De kinderen in groep 4 hebben ook zwemles. Dit is gedurende een half jaar. Kinderen die nog geen diploma hebben, krijgen zwemles om hun diploma A te halen. De kinderen die al een diploma hebben krijgen Aqua Varia. Dit zijn lessen in wedstrijdzwemmen, waterpolo, zwemmend redden en aqua gym. 

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen in groep 4 hun zwemdiploma halen. Wanneer dit in dat half jaar niet lukt, gaan de kinderen het jaar erop weer mee naar de zwemles met groep 4. Dit gebeurt natuurlijk altijd in overleg met de ouders.