WIE ZIJN WIJ?

Vreedzame School

Wij zijn een vreedzame school. Dat houdt in dat leerlingen bij ons op school vanaf groep 1 leren verantwoordelijk te nemen voor hun eigen gedrag. Daarnaast leren ze op een postiteve manier samen te spelen en werken. 

 

Elke week staat er een les vreedzame school gepland. Binnen een thema werken alle groepen aan eenzelfde doel op hun eigen niveau. 

 

Leerlingen en leerkrachten vormen samen een groep, waarbij er afspraken worden gemaakt met elkaar. Leerlingen mogen meedenken en hun mening geven. Leren op elkaar te reageren op een positieve manier. Leerlingen leren ook met elkaar conflicten op te lossen. Wanneer zij daar zelf niet uitkomen, kunnen ze de hulp inschakelen van een mediator. Mediatoren zijn leerlingen uit groep 7 en 8 die speciaal opgeleid worden om andere leerlingen op een fijne manier te helpen bij het oplossen van een conflict. 

 

Vanaf groep 5 nemen er 2 leerlingen deel aan de leerlingenraad. Deze leerlingen hebben zichzelf opgegeven en worden door klasgenoten gekozen via een stemming. De leerlingenraad vergadert met de directie van de school en houdt klassenvergaderingen in hun groep. Hiermee weten we wat er leeft bij de leerlingen en kijken we gezamenlijk of we haalbare oplossingen kunnen bedenken.

 

 

Voor meer informatie over de Vreedzame School, klikt u hier.