De eerste schooldag

De Eerste Schooldag: Een Avontuur voor Kleine Ontdekkers!

Een warm welkom voor onze nieuwe kleuters!
Als je kleine avonturier bijna vier kaarsjes mag uitblazen, neemt de juf van groep 1/2 ruim op tijd contact met je op. Zo kunnen we samen plannen hoe de spannende wenperiode eruit gaat zien. Sommige kids staan te trappelen om meteen volle dagen te komen, terwijl anderen liever stapje voor stapje wennen. Jij kent je kind het beste, dus we luisteren graag naar jouw tips! Over het algemeen houden we twee weken aan om te wennen, maar als het langer moet, hebben we dat al besproken tijdens het aanmeldgesprek. Goed om te weten: tot 5 jaar is je kleintje nog niet leerplichtig.

Voor oudere ontdekkingsreizigers:
Komt je kind in een hogere groep? Dan plannen we een kennismakingsdag zodat hij/zij alvast kan proeven van het nieuwe avontuur. Vanaf de eerste officiële schooldag is je kind elke dag van harte welkom om te komen leren en spelen.

Wat heeft je kleine avonturier nodig?

Pauze ochtend: Rond tien uur is het tijd voor een kleine pauzehap en een drankje. Pak een lekker stuk fruit of een koekje en iets te drinken mee voor je kind. Drinkbekers met melk, water of sap zijn altijd een goede keuze!

Pauze middag: Voor de lunch, die rond twaalf uur plaatsvindt, nemen de leerlingen hun eigen lunchpakket mee. Er staat een koelkast klaar in de klas om het eten koel te houden. Hoewel we je niet verplichten alleen gezonde snacks mee te geven, vragen we wel om energiedrankjes thuis te laten. We houden de eetpatronen van de kinderen in de gaten en nemen contact op als we ons zorgen maken. Merk je thuis dat je kind vaak zijn/haar lunch mee terugneemt? Laat het ons weten!

Gymkleren: De kleuters (groep 1/2) gymmen in de schoolgymzaal. Vergeet niet om gymschoenen mee te geven, liefst zonder veters of met klittenband, zodat ze snel aan de slag kunnen!

Voor de leerlingen van groep 3 t/m 8 staan de gymzalen in (de omgeving van) Passewaay klaar. Vanaf groep 5 fietsen de kinderen met hun leerkracht naar de gym. Wat hebben ze nodig? Een stevige (rug)tas met:

  • Een T-shirt
  • Een gymbroek
  • Sportschoenen voor binnen

Schoolmaterialen: Goed nieuws: de Rijksoverheid zorgt voor alle schoolmaterialen! Schriften, boeken, pennen, kleurpotloden - alles is op school aanwezig. De leerkrachten laten aan het begin van het schooljaar weten welke materialen vanuit huis meegebracht mogen worden.

Klaar voor een jaar vol avontuur en leren? Wij wel! Tot snel op school!